Nu skal flere unge kvinder være boss ladies

 
 

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter nyt nationalt
forandringsprojekt: Boss Ladies FGU

Projektet er støttet med 20 millioner kroner af Den A.P. Møllerske Støttefond, og i løbet af fire år vil unge kvinder på alle landets 85 FGU-skoler blive en del af et stærkt uddannelses- og arbejdsfællesskab.

”Vi har stærk erfaring med at få unge kvinder ind på mandsdominerede håndværksfag i Boss Ladies. Den nye målgruppe har brug for en håndholdt indsats, og et uddannelsesfællesskab, der ikke er der i dag” - siger direktør Nina Groes, der står bag projektet.

Indsatsen kommer på et tidspunkt, hvor der er stor efterspørgsel på tiltag, der kan løse udfordringen med unge uden job og uddannelse.

Udfordringen har ikke ændret sig i årtier, hvilket gør det til et af Danmarks store, uløste samfundsproblemer. For konsekvenserne for den enkelte unge er mærkbare. Et liv uden uddannelse er kendetegnet ved en ustabil tilknytning til arbejdsmarkedet og tunge sociale problemer på kanten af samfundet. Danmark har brug for de unge. I dag estimeres det, at der i 2030 vil mangle mindst 99.000 faglærte medarbejdere.

Den A.P. Møllerske Støttefond støtter Boss Ladies FGU, både fordi det hjælper udsatte unge, hvis de har noget meningsfuldt at stå op til, og fordi Danmark har brug for flere faglærte.  

Nye rollemodeller

Projektet henvender sig til unge kvinder på FGU-skoler i hele Danmark. I Boss Ladies får kvinderne et stærkt uddannelses- og arbejdsfællesskab, der udspringer af hvem de er, og hvad de kan. Kvinderne får mulighed for at møde rollemodeller i form af inspirerende kvindelige faglærte fra alle brancher, der har succes med deres fag og brænder for at fortælle deres historie. Kvinderne har selv stået samme svære sted og har taget rejsen fra FGU til erhvervsuddannelse og faglærte job.

Første skridt er at sikre, at de unge kvinder ikke står alene i deres uddannelsesvalg og vise dem uddannelsesmuligheder, de ikke anede eksisterede. Motivere dem til at finde deres egen vej og troen på sig selv.

Andet skridt er at styrke FGU-skolernes kønsbevidsthed og forbindelse til det lokale erhvervsliv, så unge kvinder kan få den læreplads eller det job, de drømmer om.

Tredje skridt er at sikre, at både erhvervsskoler og arbejdspladser tager godt imod de unge, så kvinderne ikke falder fra, før de har fået fat.


Boss Ladies FGU er støttet af:

Projektets samarbejdspartnere:

 
Nina Groes